JUNI 2021

De vlag gaat uit, want eindelijk mag iedereen weer gaan werken. het is even wennen voor iedereen, maar uiteindelijk vertrekken we met goede zin. 

Lees meer »

MEI 2021

Tja je straat heet niet voor niets Brand rood. Het brandalarm is namelijk afgegaan. Dat maakt een flinke herrie!! Iedereen is op tijd buiten en heeft heeft goed gereageerd. Ook op de twee politiewagens, en de brandweerwagen die aangescheurd kwamen. Gelukkig blijkt het vals alarm te zijn, niets aan de hand. 

Lees meer »

APRIL 2021

Nadat bijna iedereen eerste Paasdag bij familie is geweest, is Tweede Paasdag iedereen op Brandrood. Met een heerlijk muziekje op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan het Paasdiner.

Lees meer »

MAART 2021

De lentekomt eraan. in elk geval in ons huis. we hebben paastakken in huis gehaald paasstukken gemaakt en bloesemtakken in een vaas gezet.

Lees meer »

FEBRUARI 2021

Deze maand is de billenknuffel geïntroduceerd. Een van de ouders heeft dit bedacht. Ze heeft er zelfs een versje bij gemaakt:

Lees meer »

DECEMBER 2020

December is altijd een maand vol met feesten. natuurlijk eerst het Sinterklaasfeest. Aan de hand van een speurtocht moesten we alle cadeautjes zoeken. sint had overal pakketjes achtergelaten en via opdrachten konden we deze vinden. ze lagen bij Huub ( hij woon in de straat) bij de bakker, in de schuur. Overal lagen aanwijzingen en opdrachten om de volgende plek te kunnen vinden. Het was erg leuk om te doen.

Lees meer »

NOVEMBER

Heel langzaamaan wordt het leven weer gewoner. De fitness begint weer en mogen we gebruik maken van ruimt binnen schippersstop. Hier kunnen we knutselen, taken doen etc. 

Lees meer »

Fietstocht

De vakantieactiviteiten zijn afgesloten, maar dat wil niet zeggen dat we geen leuke dingen meer ondernemen. Meteen de zaterdag erna hadden we een fietstocht met iedereen die zin had en binnen "t Stoom woont. Dat betekent de mensen die bij ons op het pleintje wonen. De buurtactiviteitencommissie had een leuke route van 22 kilometer uitgezet. Onderweg waren er stopplaatsen, waar we een spel konden spelen, wat te drinken en lekkers kregen. 

Lees meer »

Twee weken vakantie

Binnen de Severinus worden er altijd allerlei activiteiten georganiseerd tijdens de zomervakantie. Twee weken lang leuke dingen ondernemen. Helaas kwam hier, door het coronavirus, ook een streep door. Toch jammer dacht men binnen Brandrood 37. En zo werd er door de activiteitencommissie een goed, gezellig en coronaproof programma opgezet.

Lees meer »

Het dagelijkse leven tijdens de coronacrisis gaat verder

Nog steeds zijn er beperkingen voor alle bewoners. Eerst werden ze strenger, met maar één keer per week , buiten, bezoek van ouders. Na een tijdje werd dit verhoogd naar twee keer per week. Iedereen blij natuurlijk. En bij slecht weer konden we in het fietsschuurtje terecht. Dit werd nog een beetje gezellig gemaakt door Anita, de moeder van Tess, door een paar tuinstoelen neer te zetten met thee, koffie en wat lekkers.

Lees meer »

Een nieuw jaar begin je met z'n allen. Even samen proosten op een gezond en gezellig 2020.

Er zijn heerlijke hapjes, verzorgd door de bewoners en leiding. 

Maar voordat we die gaan opeten, eerst een foto speurtocht door de wijk. Ondanks het wel wat koude weer, toch naar buiten en in kleine groepjes door de wijk struinen naar de plek waar de foto genomen is. Nog niet zo makkelijk. Zo bleken een paar kleine vierkantjes het net van de tafeltennis te zijn. Je moet het maar toevallig zien. Het leuke is dat we nu allerlei dingen in de wijk zagen, die we anders gewoon voorbij gelopen zouden zijn. Mooie schelpen in een tuin, de verschillende soorten hofjes en die leuke schommel. En dan nog de buurtbewoners die nu ook stilstonden om even te kletsen of ons op weg te helpen. Harstikke leuk.

Na deze gezellige tocht, heerlijk binnen met een drankje en een hapje. Laat het nieuwe jaar maar beginnen.