Opening Brandrood

Gepubliceerd op 13 januari 2019 om 21:35

Twee maanden na het officiële begin van ons wonen op Brandrood 37, hadden we een feestje om de opening van ons huis  goed te vieren. Ieder van ons had tien mensen uitgenodigd. Omdat dat een beetje veel was om tegelijk in het huis te zijn, was de samenkomst bij Brasserie De Kers. De gasten werden ontvangen door onze enige echte Toos, met een hartelijk ontvangst. De koffie, thee en gebak stonden al klaar.

Op het moment dat iedereen er was spraken Toos en Denise een welkom uit. Het programma van de dag zag er als volgt uit, vertelde ze, Vanaf 11.00 uur gingen er twee gezinnen per keer naar het huis om daar een rondleiding te krijgen. Om 12.00 uur de lunch en een verassing van de bewoners.

Als extra verassing kwam Geert ( de oom van Denise ) zingen. Op de melodie van “daar aan de haven” van Vader Abraham, zong hij een geweldig lied met passende tekst. Wij hadden het lied op papier gekregen en zongen dus even hard mee. Wat een gezellig en leuk idee.

Na de laatste rondleiding kwam de verassing van de bewoners. Ze kwamen binnen met allemaal een voorwerp in hun hand. Een grote koffiekop, een reuze snoep, feesttoeter, flesje bier……. Samen zongen ze het lied van K3: mijn huis. Toepasselijker kon niet. Er werd flink bij gedanst en deed het publiek mee met de gebaren. Wat een leuke dingen allemaal en wat geweldig gedaan. Applaus!!

Ook de broodjes waren heerlijk. Iedereen had meer dan genoeg gegeten. Smullen.

Helaas was het al snel 14.00 uur en was het feest afgelopen. De meeste mensen waren nog volop aan het praten met elkaar en wilden nog helemaal niet weg. Gelukkig was daar onze Toos, die samen met Denise ging vertellen dat het toch echt afgelopen was. Nog een mooi bedankwoord van Denise, en een applaus van de bezoekers. Een mooie afsluiting voor een geslaagde dag.

 

“fijn dat ik mocht komen”.

“wat is het mooi geworden”

“dank je wel voor de uitnodiging en de goeie organisatie. Het was geweldig”.

“wat een gezellig leuk feest. Leuke mensen, lekkere lunch en een prachtig gezellig huis. Fijn dat ik erbij mocht zijn. Veel geluk in het nieuwe huis”.

“het was top”.