Etentje in 't Brouwershuis, Leende

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 12:54

Elke maand gaan een aantal bewoners eten bij  't Brouwershuis in Leende. Iedere keer is er een ander thema en in december was dit: "Winterwonderland". Een echt winters thema en we waren dan ook benieuwd wat het inhield. En vooral wat we gingen eten, spannend.

Al snel kregen we uitleg over deze speciale avond. Tussen het drie- gangenmenu door kwam er een quiz, waar van elke tafel iemand in de houten kraam mocht gaan staan en proberen zo snel mogelijk het goede antwoord te roepen. Er waren hele moeilijke vragen bij, maar soms ook makkelijke. Een grappige vraag was, wat het verschil is tussen Paasbrood en Kerstbrood. Het antwoord: op Paasbrood zit geen poedersuiker en op Kerstbrood wel. Deze vraag werd nog lang aan iedereen gesteld. 

Helaas geen prijs voor ons, maar het was wel erg leuk.

 

Het eten was echt een heerlijke Kerstmaaltijd. Vooraf een pasteitje met champignonragout. Het hoofdgerecht bestond uit  kippenrollade of varkensrollade met daarbij rodekool met appeltjes, salade en aardappelkroketjes. smullen! Het toetje was appelcrumble of perencrumble met slagroom. Door de quiz kwam het toetje nogal laat en waren we een beetje nerveus dat we dit niet op tijd kregen. Maar alles kwam goed en hebben we heerlijk kunnen genieten van het nagerecht.

Een sfeervolle, gezellige en heerlijke avond. Op naar de volgende, met als thema: Het Wilde Westen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.