Wish bestaat één jaar

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 13:34

 

Zondag drie november was het één- jarig bestaan van ons woonhuis WISH. Reden voor een gezellig feestje.
Wij, Denise, Evi, Mike, Ron, Roland, Sanne en Tess, het personeel en alle ouders kwamen samen bij Dorpscentrum d’Ouw School.
Samen een jaar wonen en werken vieren. Er is veel ontwikkeling geweest het eerste jaar. Een team wat voor de eerste keer samen gaat werken, bewoners die vanuit de thuissituatie in een groep gaan leven en ouders die hun kinderen los gaan laten, of zoals sommigen zeggen, anders gaan vasthouden. Voor dit jaar is er door iedereen al veel werk verzet en op 3 november 2018 was het kijken hoe die voorbereidingen in de praktijk werkten. Vooral de eerste maanden waren voor iedereen niet altijd gemakkelijk. Elkaar leren kennen heeft tijd nodig. De verwachtingen, wensen , eisen, verschillende waarden en normen, eigenaardigheden enz. Hoe maak je dit tot één geheel, een huis wat een thuis wordt.
Nu zijn we een jaar verder. Veel is al bereikt en het allerbelangrijkste dat de bewoners zich thuis voelen. Het is hun huis. “Brandrood 37 daar wonen wij”
En dan is er feest, want een één- jarig bestaan moet je wel goed vieren.
Na een bakje koffie, thee of fris met een lekker gebakje eerst de speeches. Ron had een speech voorbereid. Hij was wel een beetje zenuwachtig, maar het ging geweldig. Echt knap hoe hij het afgelopen jaar beschreef en dat we nu prima wonen en goed gewend zijn. Hij kreeg dan ook een groot applaus.

 

 


Nu was het moment om samen iets gezelligs te doen. Nou en gezellig werd het. In groepjes bij elkaar speelden we een quiz. Er werden papieren uitgedeeld met moeilijke vragen. Hier mocht je net zolang over doen als de quiz duurde. Ook kregen we blaadjes met allemaal babyfoto’s. Wie is nou wie, dat was nog best moeilijk. Maar wel lachen, al die grappige baby’s.
Tussen de gezamenlijke vragen door speelden we ook spelletjes. Hints, waar we onder andere iemand van het personeel moesten raden, een estafette en iemand tot mummie inwikkelen met toiletpapier. Dit gaf hilarische momenten. Een hele gezellige ochtend die we afsloten met heerlijke frietjes. En als toetje kwam er een echte ijskar van ijssalon De Smaak uit Eersel.
Na deze lekkernijen gingen wij weer naar huis en alle ouders gingen net als het jaar geleden nog borrelen en proosten op WISH. Maar wat een verschil, vorig jaar waren we allemaal verdrietig bij het afscheid nemen en nu waren er voornamelijk lachende gezichten.
Een geslaagd feest voor een geslaagd één-jarig bestaan. Op naar het volgende jaar.
Groetjes van ons allemaal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.